Βιογραφικό

Ιωάννης Μούντζιος MD, MSc, PhD Στρατιωτικός Ιατρός – Ογκολόγος – Παθολόγος

Δείτε παρακάτω αναλυτικά & ανά χρονολογίες, το βιογραφικό του ιατρού.

Ο Ιατρός Ογκολόγος Γιάννης Μούντζιος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974

Αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου το 1992 με Άριστα και εισήλθε την ίδια χρονιά στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή στη Θεσσαλονίκη (σειρά εισαγωγής 1)

Αποφοίτησε το 1998 από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με “ΑΡΙΣΤΑ” και Ορκίστηκε την ίδια χρονιά Ανθυποσμηναγός Ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας (σειρά αποφοίτησης 1)

Ειδικεύθηκε στην Εσωτερική Παθολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στη συνέχεια στην Παθολογική Ογκολογία στο Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Καθηγητής: Μ. Α. Δημόπουλος)

Εξειδικεύθηκε στην Ογκολογία Θώρακα στο Νοσοκομείο GUSTAVE-ROUSSY στο Παρίσι της Γαλλίας το 2005-2007. Έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο μεταφραστικής έρευνας στην Ογκολογία (Καθηγητής JEAN-CHARLES SORIA)

Απέκτησε τίτλο ιατρικής ειδικότητας Ογκολογίας το 2009 και Διδακτορική Διατριβή στην μεταφραστική έρευνα στην Ογκολογία το 2010.

Από το 2009 έως το 2014 εργάστηκε στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Αεροπορίας ως επιμελητής και αναπληρωτής διευθυντής

O Γιάννης Μούντζιος εχει λάβει υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ογκολογίας (ESMO) για τη μετεκπαίδευσή του στο εξωτερικό, καθώς επίσης και υποτροφία εσωτερικού από την Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδος για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ) από το 2009 έως το 2012. Ακόμα διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Νέων Ογκολόγων της Ευρώπης (ESMO/YOC), από το 2012 μέχρι το 2014.

Το 2012 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος. Το 2012-2014 εξετέλεσε χρέη Ταμία και το 2014-2016 χρέη Γενικού Γραμματέα της Εταιρείας.

Το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Ογκολογικού Συνεδρίου.

Το 2015-2016 διετέλεσε Διευθυντής Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (ΕΑΚΟ).

Aπό το 2014 έως το 2018 διετέλεσε συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας για εφήβους και νέους Ενήλικες με καρκίνο (Chair of the Adolescents and Young adults working group of the European Society for Medical Oncology).

Το 2018 δημιούργησε το ογκολογικό κέντρο “Oncolife”, ένα σύγχρονο κέντρο παροχής ολοκληρωμένης ογκολογικής συμβουλευτικής και φροντίδας, που θέτει στο επίκεντρο του τον ασθενή με καρκίνο, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα ολιστικής προσέγγισης του ογκολογικού ασθενή.

Από το 2019 είναι τακτικό μέλος της Ομάδας εργασίας “Educational Publications Working Group” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO)

Από το 2020 είναι τακτικό μέλος του “Lung Cancer Faculty” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO)

Από το 2011 έως το 2020 διετέλεσε επιστημονικός Συνεργάτης της Β’ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

Τον 2/2021 ανέλαβε Διευθυντής της Δ’ Ογκολογικής Κλινικής και της Μονάδας Κλινικών Μελετών του ίδιου Νοσοκομείου

Είναι κύριος ερευνητής σε περισσότερες από 20 διεθνείς κλινικές μελέτες με αντικείμενο κυρίως τον καρκίνο του πνεύμονα

Είναι τακτικός ομιλητής σε πολλαπλά Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια (ASCO, ESMO, IASCL, ΕΟΠΕ).

Είναι συγγραφέας πολλών συγγραμμάτων με αντικείμενο την Ογκολογία και κύριος ή συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 80 διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις.