Ομιλίες – Συνέδρια

Ομιλίες & Συνέδρια 2018

Ομιλητής με τίτλο: “Υπάρχει θέση για περιεγχειρητική ανοσοθεραπεία στο ΜΜΚΠ;

24-26 Σεπτεμβρίου 2020 στο ξενοδοχείο St. Lycabettus στην Αθήνα

Ο Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι ομιλητής στο 8o Επιστημονικό Forum με τίτλο: “Τα νέα φάρμακα στην ογκολογία: από την έρευνα στη πράξη” που διοργανώνεται από την Εταιρεία Μελέτης νέων φαρμάκων στην ογκολογία

Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Ομιλητής στο 8o Συνέδριο Ερευνητικής Εταιρίας Ουρογεννητικής Ογκολογίας

11 – 13 Σεπτεμβρίου 2020, MEDITERRANEAN PALACE στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι ομιλητής στο 8o Συνέδριο Ερευνητικής Εταιρίας Ουρογεννητικής Ογκολογίας με θέμα: “Σπάνιες μεταλλάξεις στο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα: Αλληλουχίζοντας τις στοχευτικές θεραπείες“. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ερευνητική Εταιρία Ουρογεννητικής Ογκολογίας σε συνεργασία με την Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας Α.Π.Θ..

Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Ομιλητής στην 5η Διημερίδα Καρδιο-Ογκολογίας / Καρδιακής Ανεπάρκειας

04 – 05 Σεπτεμβρίου 2020, Αίγλη Ζαππείου.

Ο Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι ομιλητής με θέμα: “Μηχανισμοί καρδιοτοξικότητας των ανοσοθεραπευτικών παραγόντων κατά του καρκίνου” στο πλαίσιο της 5ης Διημερίδα Καρδιο-Ογκολογίας / Καρδιακής Ανεπάρκειας που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Ομιλητής στο 5ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας

09-11 Ιουλίου 2020, μέσω Web.

O Δρ. Ι. Μούντζιοςθα είναι ομιλητής στο πλαίσιο ελεύθερων ανακοινώσεων με θέμα: “Ο δείκτης ALI (Advanced Lung Cancer Inflammation Index) ως προγνωστικός βιοδείκτης της ανοσοθεραπείας σε ασθενείς με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα“.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Συμμετοχή στο προεδρείο της Διημερίδας "Cancer2020-Guidelines"

03-04 Ιουλίου 2020, Ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη.

O Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι στο προεδρείο με θέμα: “Μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνέυμονα” στη Διημερίδα” που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Ελληνική Εταιρεία Νεοπλασιών με θέμα «Cancer 2020 – Guidelines»

Δείτε όλο το πρόγραμμα της Διημερίδας στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Ομιλητής με τίτλο “Η ανοσοθεραπεία στο στάδιο ΙΙΙ του ΜΜΚΠ. Μπορεί να αποτελεί θεραπεία με πρόθεση ίασης;”

20-22 Φεβρουαρίου 2020, Ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα.

O Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι ομιλητής με τίτλο “Η ανοσοθεραπεία στο στάδιο ΙΙΙ του ΜΜΚΠ. Μπορεί να αποτελεί θεραπεία με πρόθεση ίασης;” στο πλαίσιο του 11ου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Κλινικής & Ερευνητικής Ογκολογίας , υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Π.Ε. και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Με οργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας Καρκίνου.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του σεμιναρίου στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Ομιλητής με τίτλο: “Εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα – Μετατρέποντας τον καρκίνο σε χρόνια νόσο”

10-14 Φεβρουαρίου 2020, Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

O Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι ομιλητής με τίτλο: “Εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα – Μετατρέποντας τον καρκίνο σε χρόνια νόσο” στο στρογγυλό τραπέζι “ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ” που διοργανώνεται από τo Ινστιτούτο Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία Διατροφής, το 20ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 2020».

Δείτε όλο το πρόγραμμα του σεμιναρίου στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Συμμετοχή ως πρόεδρος στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα”Αρχές και μηχανισμοί καρκινογένεσης”

07-09 Φεβρουαρίου 2020, στο ΕΚΠΑ στην Αθήνα.

O Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι πρόεδρος στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα : “Αρχές και μηχανισμοί καρκινογένεσης” στο πλαίσιο του 1ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, με τίτλο* “Βασικές Επιστήμες, Πρόληψη Καρκίνου, Αρχές Άσκησης Ογκολογίας, Κλινικές Μελέτες“, του 7ου Κύκλου Σπουδών που διοργανώνεται από την Ελληνική Ακαδημία Ογκολογίας (E.AK.O.) στις 7-9 Φεβρουαρίου 2020 στο ΕΚΠΑ στην Αθήνα.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του σεμιναρίου στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Ομιλία με τίτλο “Μελλοντικές προοπτικές της PD-L1 στόχευσης”

25-26 Ιανουαρίου 2020, Ξενοδοχείο Kazarma Resort στην Λίμνη Πλαστήρα.

O Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι ομιλητής με τίτλο “Μελλοντικές προοπτικές της PD-L1 στόχευσης” στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης με τίτλο “Νέα εποχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου – Η αφύπνιση των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού” η οποία διοργανώνεται από τη Roche.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα του ογκολογικού κέντρου “ONCOLIFE” πατώντας εδώ.

Ομιλία με τίτλο “Αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων αναγκών ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα μέσω καινοτόμου έρευνας για τον καρκίνο”

29-30 Νοεμβρίου 2019, Ξενοδοχείο Amalia, Αθήνα.

O Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι ομιλητής με τίτλο “Αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων αναγκών ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα μέσω καινοτόμου έρευνας για τον καρκίνο” σττην 4η ενότητα με θέμα:”Θεραπεία του Καρκίνου του πνεύμονα στην εποχή της Ιατρικής Ακρίβειας“, στο πλαίσιο της επιστημονικής διημερίδας με τίτλο “Η αναπνοή μας, η ζωή μας“, η οποία διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Ομιλητής με τίτλο “Θεραπευτικός αλγόριθμος στην 1η γραμμή στον ΜΜΚΠ”

28-30 Noεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

O Δρ. Ι. Μούντζιος θα είναι ομιλητής με τίτλο “Θεραπευτικός αλγόριθμος στην 1η γραμμή στον ΜΜΚΠ” στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα:”Καρκίνος του πνεύμονα”, στο πλαίσιο του «3rd Annual meeting on Cancer Biology and New molecules in Cancer Therapeutics», το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνικό Forum Ογκολογίας

Εισηγητής με τίτλο “Μηχανισμοί αντίστασης στην ανοσοθεραπεία”

15 – 16 Νοεµβρίου 2019 στο Παλαιό Πτωχοκομείο στη Πάτρα.

ο Δρ. Ι. Μούντζιος θα θα είναι εισηγητής με τίτλο “Μηχανισμοί αντίστασης στην ανοσοθεραπεία“, στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα: “Αντιµετώπιση υποτροπής µετά από θεραπεία µε check point αναστολείς“, στο πλαίσιο της 5ης Μετεκπαιδευτικής Συνάντησης Νοτιοδυτικής Ελλάδας για τον Καρκίνο με τίτλο “Εξατομικεύοντας τον στόχο“, η οποία διοργανώνεται από το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας, σε συνεργασία µε την Ογκολογική Μονάδα Γ.Ν. Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ».

Ομιλία με τίτλο "Sequencing and targeting in metastatic NSCLC. Τhe future is now"

08-09 Νομεβρίου 2019, στο Ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα

ο Δρ. Ι. Μούντζιος θα δώσει ομιλία με τίτλο “Sequencing and targeting in metastatic NSCLC. Τhe future is now” στο θέμα “Thinking differently in non-small-cell lung carcinoma (NSCLC) treatment”. Επίσης θα είναι στο πάνελ συζήτησης με θέμα “Thinking differently in NSCLC”, στο πλαίσιο της 7ης Διημερίδας Multidisciplinary care Discussions in Oncology (MDcON) με τίτλο “Σκεπτόμενοι διαφορετικά Thinking differently” που διοργανώνει ο “Λωτός“, σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ.

Ομιλίες στην Διημερίδα με θέμα: Η ογκολογία στην Ελληνική Περιφέρεια – 2019

25-25 Οκτωβρίου 2019, στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα στο Ασκληπιείο της Κω

Στα πλαίσια της διημερίδας με θέμα «Η Ογκολογία στην Ελληνική Περιφέρεια – Φέρνοντας τις καινοτόμες θεραπείες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», που διοργανώνει η Ελληνική και Διεθνής Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών (ΕΔΕΜΣΕΘ), σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Κω, Ρόδου, Καλύμνου και Πειραιά, υπό την Αιγίδα της Εταιρείας
Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Οκτωβρίου 2019 στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα στο Ασκληπιείο της Κω, ο Δρ. Ι. Μούντζιος θα δώσει τις εξής διαλέξεις:
1) “Enzalutamide: Νεότερα δεδομένα στον ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη”,
2) “Χημειο-ανοσοθεραπεία ή συνδυασμοί ανοσοθεραπείας στην πρώτη γραμμή θεραπείας του προχωρημένου ΜΜΚΠ; Πώς διαμορφώνεται ο θεραπευτικός αλγόριθμος μετά το πρόσφατο ESMO”.

Εισηγητής στο 5ο Επιστημονικό Forum

24 Οκτωβρίου 2019, Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Κώ και Νισύρου

Ο Δρ. Ι. Μούντζιος  θα δώσει ομιλία με τίτλο: Ηλεκτρονικά τσιγάρα: “Γέφυρα” διακοπής του καπνίσματος ή μια “νέα τυραννία;” στα πλαίσια της Ημερίδας Ενημέρωσης του Κοινού με τίτλο: “Η Ογκολογία στην Ελληνική Περιφέρεια – Η πρόληψη και ενημέρωση στην πρώτη γραμμή”, που θα πραγματοποιηθεί στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου στις 24 Οκτωβρίου 2019.

Η ημερίδα πραγματοποιείται για πρώτη φορά, μία μέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου που διοργανώνει η Ελληνική και Διεθνής Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών (ΕΔΕΜΣΕΘ), σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Κω, Ρόδου, Καλύμνου και Πειραιά, υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας
Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) με τίτλο «Η Ογκολογία στην Ελληνική Περιφέρεια – Φέρνοντας τις καινοτόμες θεραπείες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2019 στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα στο Ασκληπιείο της Κω.

Εισηγητής στο 5ο Επιστημονικό Forum

18 – 19 Οκτωβρίου 2019, στο Divani Palace Acropolis Hotel, στην Αθήνα.

Ο Δρ Μούντζιος θα είναι εισηγητής από τη πλευρά του κλινικού ογκολόγου στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα: “Είναι η καινοτομία στην ογκολογία μετρήσιμη;”
Επίσης θα είναι εισηγητής στη δορυφορική διάλεξη με τίτλο “Η προοπτική συνδυασμού ανοσοθεραπείας στον ΜΜΚΠ μέσω προβλεπτικών δεικτών“,
Οι ως άνω εισηγήσεις θα διενεργηθούν στα πλαίσια του 5ου Επιστημονικού Forum με τίτλο «Βιοεπιστήμες, Καινοτομία & Καρκίνος: Από την Πρόληψη στη Θεραπεία».
Το εν λόγω συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Συνεργαζόμενης Ογκολογικής Ομάδας (HeCOG) και θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 19 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Συμμετοχή στο προεδρείο του Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Masterclass on Tumor Biomarkers»

10 – 11 Οκτωβρίου 2019, στο Divani Palace Acropolis Hotel, στην Αθήνα.

Ο Δρ. Ι. Μούντζιος θα προεδρεύει στο Session 5: Liquid Biopsy (IV), στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Masterclass on Tumor Biomarkers»

Ομιλία στην Ημερίδα που διοργανώνει η Εταιρία Μελέτης Νέων Φαρμάκων στην Ογκολογία, με θέμα «Εξελίξεις και προκλήσεις στην Ογκολογία- Διεπιστημονική προσέγγιση για όλους τους ασθενείς μας"

03 Οκτωβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του ΝΙΜΤΣ

Ομιλία με τίτλο “Εξελίξεις και Προκλήσεις στην Ογκολογία την τελευταία δεκαετία”, στα πλαίσια της Ημερίδας που διοργανώνει η Εταιρία Μελέτης Νέων Φαρμάκων στην Ογκολογία, με θέμα «Εξελίξεις και προκλήσεις στην Ογκολογία- Διεπιστημονική προσέγγιση για όλους τους ασθενείς μας”

Συμμετοχή στο προεδρείο της δορυφορικής διάλεξης με τίτλο "The expanding treatment options in ALK+ NSCLC"

21 Σεπτεμβρίου 2019, Ξενοδοχείο Electra Palace, Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή στο προεδρείο της δορυφορικής διάλεξης με τίτλο “The expanding treatment options in ALK+ NSCLC”, στα πλαίσια του συνεδρίου που διοργανώνει το Ελληνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο Υποστήριξης Ασθενών με τίτλο “Innovation in Oncology”.

Ομιλία στο 6ο Πανελλήνιο Forum των Γυναικών στην Ογκολογία στην Ελλάδα

21 Σεπτεμβρίου 2019, Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη

Ομιλία: “Η διαχείριση του ΜΜΚΠ με γνώμονα τον ασθενή”.

Ομιλία στο Συνέδριο της Ερευνητικής Εταιρείας Ουρογεννητικής Ογκολογίας

05 Ιουλίου 2019, Ξενοδοχείο Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη

Ομιλία: “Το μέλλον της ανοσοθεραπείας στο Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο του Πνεύμονα”.

Ομιλία στο Διεθνές Summer School in Immuno-Oncology: NSCLC: updated data with ICIs

10 Ιουνίου 2019, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Αθήνα

Ομιλία: “NSCLC: updated data with ICIs”.

7ου Επιστημονικό Forum της Εταιρίας Μελέτης Νέων Φαρμάκων στην Ογκολογία, με θέμα: "Τα νέα φάρμακα στην Ογκολογία: από την έρευνα στην πράξη"

11 Μαΐου 2019, στο Πολυχώρο Τιτάνια, Σπέτσες

Ομιλία: “Στάδιο ΙΙΙ και ανοσοθεραπεία: υπάρχει πραγματικό όφελος; Μετά τι;”.

Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας «Καρκίνος: Eκπαίδευση, Έρευνα & Κλινική Πράξη» με θέμα: Καθ' οδόν προς τον βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην ογκολογία

06 Απριλίου 2019, CROWNE Plaza, Αθήνα

Ομιλία: “Μη μικροκυτταρικός καρκίνος πνεύμονα. Συνδυασμοί ανοσοθεραπείας στην 1η γραμμή του ΜΜΚΠ και βιοδείκτες”.

Πανελλήνιο Συνέδριο: "Στοχευμένες Ανοσοθεραπείες σε συμπαγείς κακοήθειες και τα Ηighlights in Molecular-Oncology and Immuno-Oncology"

23 Μαρτίου 2019, Ξενοδοχείο Xenia, Βόλος

Ομιλία: “Highlights in Molecular- Oncology and Immuno-Oncology”.

Πανελλήνιο Συνέδριο: “Σύγχρονα δεδομένα στη στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου και την αντιμετώπιση της μεταστατικής νόσου”

28 Φεβρουαρίου – 02 Μαρτίου 2019, Ξενοδοχείο Xenia, Βόλος

Ομιλία: “Ανοσοθεραπεία και συνδυασμοί”.

Συνέδριο: “Βest of IASCL World Conference in Lung Cancer”

2 Φεβρουαρίου 2019, Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα

Ομιλία: “Νοvel agents in Targeted therapy”.

Συνέδριο “ Από την πρόληψη στη θεραπεία: Ένας συνεχής δρόμος”

2 Φεβρουαρίου 2019, Ξενοδοχείο Ιbis Styles, Ηράκλειο Κρήτης

Ομιλία: “Βιοδείκτες Ανοσοθεραπείας στο στάδιο ΙΙΙ του Μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα”.

2nd Annual Meeting on Cancer Biology and New Molecules in Cancer Therapeutics

15 Δεκεμβρίου 2018, Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα

Ομιλία: “Καρκίνος του Πνεύμονος (ΜΜΚΠ) με θέμα “Εξελίσσοντας τη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με προχωρημένο ή μεταστατικό ALK θετικό Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο Πνεύμονα”.

16ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο "Εξελίξεις στην Ογκολογία"

14 Δεκεμβρίου 2018, Συνεδριακό & Πολιτιστιικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Ομιλία: “”Αντίσταση στην ανοσοθεραπεία:Υπάρχουν δυνατότητες για να αντιμετωπιστεί;”.

17th Central European Lung Cancer Conference

30 Νοεμβρίου-02 Δεκεμβρίου 2018, Novi Sad, Σερβία

Ομιλία: “Ανοσοθεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα και τρόποι να εντοπίσουμε τους ασθενείς που ωφελούνται περισσότερο από την εφαρμογή της σε σχέση με τη χημειοθεραπεία.”.

ESMO ASIA 2018 Congress

23-25 Νοεμβρίου 2018, Suntec Convention Centre, Σιγκαπούρη

Ομιλία: “Ο καρκίνος στους εφήβους και νεαρούς ενήλικες στην Ασία”.

6th Multidisciplinary Care Discussions in Oncology

09-10 Νοεμβρίου 2018, Ξενοδοχείο Hilton Athens, Αθήνα

Ομιλία: “Οι προοπτικές της εξατομικευμένης θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα με τη βοήθεια της “Ιατρικής Ακριβείας” (Precision Medicine) και η σημασία της συνεργασίας των διαφορετικών ειδικοτήτων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Ανοσοθεραπεία και Μη Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα: Νέες επιστημονικές εξελίξεις"

01 Νοεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ)

Ομιλία: “Ο καρκίνος του πνεύμονα και ο ρόλος της ανοσοθεραπείας στην αντιμετώπισή του, η νέα θεραπευτική επιλογή”.

1η Διημερίδα από την Ελληνική και Διεθνή Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών (ΕΔΕΜΣΕΘ), σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω, με θέμα «Η Ογκολογία στην Ελληνική Περιφέρεια»

26-27 Οκτωβρίου 2018, Ιπποκράτειο Ίδρυμα στο Ασκληπιείο της Κω

Ομιλία: “Ο ογκολογικός ασθενής της νησιωτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα των Δωδεκανήσων και όλες οι ιδιαιτερότητες, αντιξοότητες, αλλά και ελπίδες για την βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας του.”

ESMO 2018 Congress

19-23 Οκτωβρίου 2018, Μόναχο

Ομιλία: “Τρόποι για την καλύτερη παρακολούθηση και φροντίδα των εφήβων και νεαρών ενηλίκων ασθενών που επιβιώνουν από καρκίνο”.

4ο Συνέδριο για τις πολιτικές του καρκίνου “Cancer & Personalized Medicine: The next frontier in cancer care”.

09 Οκτωβρίου 2018, Divani Caravel Hotel, Αθήνα

Ομιλία:”Η χρήση των βιοδεικτών στην ογκολογία”

Σεμινάριο "Πως πρέπει να επικοινωνούμε σωστά με τους ασθενείς μας"

06-07 Οκτωβρίου 2018, Πορταριά, Πήλιο

Ομιλία:”Πως πρέπει να επικοινωνούμε σωστά με τους ασθενείς μας και το περιβάλλον τους, πώς να διαχειριζόμαστε τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους και πως να χτίζουμε μια σωστή θεραπευτική σχέση βασισμένη στην αλληλοεκτίμηση και στην εμπιστοσύνη”

1ο Σεμινάριο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

03 Οκτωβρίου 2018, ΕΟΠΕ web Academy, Αθήνα

Ομιλία: “Ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων στην Ογκολογία”.

4ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας (ΕΑΚΟ)

03-05 Μαϊου 2018, ξενοδοχείο Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή στο συνέδριο και στην απονομή του Τίτλου Σπουδών της ΕΑΚΟ (Hellenic Boards of Oncology) στους 11 επιτυχόντες σπουδαστές, με την ιδιότητα του Διευθυντή Σπουδών.

Βest of 18th ΙΑSLC World Conference on Lung Cancer

24 Φεβρουαρίου 2018, στο Radisson Blu Hotel, Aθήνα.

Ομιλία: “Prognostic and Predictive Biomarkers”

Ορθή Κλινική Πρακτική, Κλινικές Μελέτες, Αρχές Στατιστικής και Επιδημιολογίας

10 Φεβρουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Divani Palace, Λάρισα

Ομιλία: “Γράφοντας, Ανακοινώνοντας και Παρουσιάζοντας τα Αποτελέσματα μιας Κλινικής Μελέτης”

2o Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

3 Φεβρουαρίου 2018, ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, Αθήνα

Ομιλία: “Ο ρόλος των βιοδεικτών – Μπορούν όλοι οι ασθενείς να λάβουν νέες θεραπείες;”

9ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής και Ερευνητικής Ογκολογίας

3 Φεβρουαρίου 2018, Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών Γεννάδειος Βιβλιοθήκη –The Cotsen Hall, Αθήνα

Ομιλία: “Προοπτικές στην αντιμετώπιση του σταδίου ΙΙΙ του Μη Μικροκυτταρικού Καρκίνου του Πνεύμονα”.

From the Bench to the Bedside

19 Ιανουαρίου 2018, ξενοδοχείο Hilton , Αθήνα

Ομιλία: ” Cancer immunotherapy: a renaissance in the treatment of NSCLC”

Ομιλίες & Συνέδρια 2017

Bαδίζοντας προς ένα διαγνωστικό και θεραπευτικό αλγόριθμο

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, ξενοδοχείο St. George Lycabettus, Aθήνα
Ομιλία: “ Afatinib: Επιλέγοντας την βέλτιστη αλληλουχία TKIs για το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα, στους EGFR  mutant ασθενείς με ΜΜΚΠ”.

Συνέδριο Κλινικής και Μεταφραστικής Ογκολογίας

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ξενοδοχείο Atlantis Hotel, Ηράκλειο Κρήτης
Ομιλία: “Afatinib: Επιλέγοντας την βέλτιστη αλληλουχία TKIs για το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα, στους EGFR  mutant ασθενείς με ΜΜΚΠ”

5th Congress of the Mediterranean Multidisciplinary Oncology Forum

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ξενοδοχείο Hilton, Aθήνα,
Ομιλία “ Building the treatment algorithm in the era of cancer immunotherapy: CIT”

9ο Σεμινάριο Κλινικής Ογκολογίας

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη
Ομιλία: “Γκρίζες ζώνες. Το πρόβλημα της αξιοπιστίας του PDL – 1, η πλευρά του παθολόγου ογκολόγο“

4ο Επιστημονικό Forum: Βιοεπιστήμες και καρκίνος

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Divanni Caravel, Αθήνα
Δορυφορική διάλεξη “Νivolumab“

4η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο της Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, στην Πάτρα
Ομιλία: “ ALK αναδιατάξεις: Υπάρχει βέλτιστη θεραπευτική αλληλούχιση; “

Διλήμματα και θέματα Αιχμής στην Ογκολογία

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στο Divani Caravel, στην Αθήνα
Ομιλία: ” Γονιδιακό προφίλ για τον καθορισμό στοχευμένων θεραπειών: Υπέρ”

3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο: Μελάνωμα: Συμφωνίες & Διαφωνίες

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Caravel,  στην Αθήνα.
Ομιλία: “ Το μέλλον της θεραπείας του μεταστατικού μελανώματος μέχρι την επόμενη συνάντηση” .

Closing the gap: Quality cancer treatment & diagnosis for all

Tρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, Divani Caravel Hotel, Αθήνα,
Ομιλία: ” The use of biomarkers in clinical act “.

Πανευρωπαΐκο Συνέδριο Ογκολογίας ESMO, 7-11 Σεπτεμβρίου 2017, Μαδρίτη

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 16:15-17:15 | Type: Patient Advocacy Track Palma Auditorium Title: Health services research in cancer
Chairs: K. Apostolidis (GR); G. Mountzios (GR)
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 14:45-16:15 | Title: ESMO-SIOPE: Tumours at the edge of paediatric and adult oncology: Emphasising οn collaboration
Chair(s): G. Mountzios, GR; S. Bielack, DE

"Προκλήσεις της σύγχρονης Ογκολογίας: Διάγνωση, βιοδείκτες, θεραπεία"

Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, στο ξενοδοχείο Filoxenia, στην Καλαμάτα.
Ομιλίες: “Η σημασία των βιοδεικτών από την πλευρά του κλινικού ιατρού και η συμβολή τους στην θεραπευτική καινοτομία” και “Γιατί να ξεκινήσω με ανοσοθεραπεία στην 2η γραμμή;”

"5ο Επιστημονικό Forum: Τα νέα φάρμακα στην Ογκολογία από την έρευνα στην πράξη”

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, Σπέτσες
Ομιλία: “ Θεραπευτικός αλγόριθμος στον EGFR μεταλλαγμένο καρκίνο πνεύμονα. Νέας γενιάς TKI’s”

“European Lung Cancer Conference 2017”

Σάββατο 6 Μαΐου 2017, Palexpo,
Γενεύη,“Will immunotherapy be the standard of care in lung cancer?”

"Symposium on Thoracic and Upper Aerodigestive Malignancies"

Σάββατο 8 Απριλίου 2017, Royal Olympic Hotel Athens, Aθήνα,
Oμιλία: “Optimizing and expanding the use of ALK inhibitors: earlier stage disease, brain metastases, novel combinations”

“Συνέδριο με θέμα: καθ’ οδόν προς το βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην Ογκολογία”

Σάββατο 8 Απριλίου 2017, ξενοδοχείο Crowne Plaza, Aθήνα,
Ομιλία: “ Από την δεύτερη και εντεύθεν γραμμή στην πρώτη: Nivolumab και Pebrolizumab”

“5o Συμπόσιο Κλινικής Ογκολογίας Ρόδου”

Σάββατο 1 Απριλίου 2017, ξενοδοχείο Grand Hotel Rhodes, Ρόδος,
Ομιλία: “ Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα”

“Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μοριακής Ογκολογίας & Στοχεύουσας Θεραπείας”

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ξενοδοχείο Du Lac, Iωάννινα,
Ομιλία: “ Οι υγρές βιοψίες στη διάγνωση, εξατομίκευση στοχευτικής θεραπείας και πρόγνωση του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα.Δεδομένα και προκλήσεις σε 1η και 2η γραμμη”.

“23ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας”

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2017, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών
Ομιλία: “ Από την ανάλυση μενονομένων βιοδεικτών στο panel. Πόσο κοντά είμαστε στην εξατομικευμένη ιατρική;”

Εφαρμογή των Μοριακά Στοχευμένων θεραπειών στους Συμπαγείς Όγκους”

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη,
Ομιλία: “ Μπορεί η γονιδιακή ταυτότητα του ασθενή να επηρεάσει τον θεραπευτικό αλγόριθμο και πώς;”

“Immune - Oncology”

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, Αθήνα,
Ομιλία: “ Συνδυασμός ανοσοθεραπειών”

"10ο Συνέδριο Μελέτης Μεταστατικής Νόσου του Ήπατος"

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, ξενοδοχείο Elite, Kαλαμάτα,
Ομιλία : “Ανοσοθεραπεία : Το τέλος της χημειοθεραπείας”

“Βest of 17th IASLC World Conference on Lung Cancer (WCLC) 2016"

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, Radisson Blu Park Hotel, Aθήνα,
Προεδρείο: “ Prognostic & Predictive biomarkers”

"26ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο”

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, Αθήνα
Ομιλία: “ Ιατρός στην Πολεμική Αεροπορία: Τι βρίσκω”

"8ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής και Ερευνητικής Ογκολογίας”

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, Ηilton Athens, Αθήνα,
Ομιλία: “ Υπερνικώντας τον φραγμό της αντίστασης στους 1ης και 2ης γενιάς TKIs”.

Δείτε περισσότερες ομιλίες του Δρ. Μούντζιου, εδώ